5 Maneres de rebre ingressos (monetització) de Youtube

Monetización YouTube

YouTube és actualment la major plataforma de vídeo en línia. Les oportunitats d’obtenir beneficis del contingut que hi pugem i cobrar a través del gegant de vídeo també mai han estat grans. Els creadors més reeixits de YouTube exploren i combinen múltiples fonts d'ingressos, però encara sembla haver-hi gran confusió al voltant de com els YouTubers generen beneficis.
Per començar,  el que de primer es necessita és construir un públic fidel i compromès. Si  no es fa així, la monetització resulta  essencialment inútil. Una vegada tingui el públic, la seva audiencia, llavors vostè necessita per assegurar-se que el seu compte està en bon estat i que permet l'obtenció d'ingressos dins dels ajustos de YouTube.
A continuació, cal associar el canal de YouTube amb el compte d'AdSense de Google, que és la forma com YouTube ofereix els seus guanys. Amb la configuración ajustada, es pot passar a explorar aquestes cinc maneres diferents de rebre el pagament pel contingut de vídeo a YouTube. 
1 Anuncis: Els anuncis de YouTube són el mètode més senzill d'obtenció d'ingressos. Això és probablement el que la seva empresa ja està fent, o segur que al menys haurà vist aquests anuncis en altres vídeos de YouTube. En poques paraules, li paguen mitjançant la col•locació d'anuncis rellevants en o al voltant dels vídeos pujats a YouTube. 
2 Les donacions: a YouTube van crear un programa de finançament l'any 2014 que permet els creadors  rebre pagaments voluntaris dels seus espectadors i aficionats a través de Google Wallet. A l'espectador se li ofereix l'opció de donar a un usuari de YouTube a través d'un botó de "donar suport a aquest canal" que apareix en una pàgina de canal o bé s'insereix a través de la funció "targetes" de YouTube. 
3 Comercialització: Vostè pot beneficiar-se amb la venda de mercaderies directament a través d'anotacions de marxandatge i les targetes a YouTube . Per als productors de vídeo i venedors de béns, aquesta és una opció ideal per als ingressos perquè  els espectadors poden utilitzar clic directament en una anotació de vídeo o targeta que enllaça amb diversos llocs de venda externs. 
4 Patrocinis: YouTube no permet el patrocini d’una marca, però sí incloent la col·locació de productes i endossos, sempre que s'adhereixin a la seva política. En poques paraules, YouTube no vol que els espectadors i els usuaris se sentin enganyats, per la qual cosa vol creadors mostrar-se abans sobre qualsevol relació comercial que puguin tenir amb una marca. 
5 Contingut de pagament: Una opció final és que els usuaris hagin de pagar una quota per comprar o llogar els seus vídeos. Els productors de vídeo poden aplicar això a un sol vídeo o la totalitat del seu canal i establir les seves pròpies estructures de preus. Es tracta d'un model tradicional utilitzat per Netflix, iTunes i Amazon en el qual els usuaris poden veure els seus vídeos amb una experiència lliure de publicitat.
Per poder aplicar aquest sistema cal de tenir més de 1.000 subscriptors al canal de YouTube per utilitzar la funció dels continguts de pagament i només estar disponible en 16 països. Vostè pot obtenir els detalls complets d'aquesta característica visitant el YouTube en la pàgina de suport de continguts de pagament.
 
De manera similar a altres fonts d'ingressos, en primer lloc vostè ha de determinar si té un públic que està disposat a pagar pel seu contingut. Un suggeriment és oferir teasers gratuïts o lliçons en una sèrie didàctica i després cobrar als espectadors de les classes restants. Es tracta d'un model similar a l'utilitzat per Lynda.com, un dels majors llocs de formació de vídeo en línia del món.
És perfectament acceptable per a les marques i els venedors d'experimentar i provar algunes o totes aquestes opcions de teure’n ingressos. Vostè haurà de calcular els costos, temps i recursos abans de prendre decisions financeres.
 
Asseguri’s que l'opció d'ingressos té sentit per a la seva marca i no es dilueix de cap manera. També és important per mantenir l'experiència de l'usuari ben present; pensar en com algunes d'aquestes opcions poden afectar això. Trobar un bon equilibri entre proporcionar contingut útil i obtenir un guany podria comportar el seu temps, i una certa experimentació, però sens dubte pot ser aconseguit amb l'estratègia correcta.
 

On estem

ONVIDEO - LocalizaciónOnvideo producció audiovisual
General Alvarez de Castro, 8 local 1
Ciutat Vella
08003 Barcelona

Tels. 936 798 759 - 651 922 177
onvideo@onvideo.es