Imprimir aquesta pàgina

Vídeos corporatius, recomanacions de producció

Vídeo marketing

El vídeo augmenta la capacitat comunicativa d’una empresa, permet expressar amb imatge i so una història i transmetre emoció, una cosa només superable pel cara a cara. Però el vídeo online treballa 24/7 i cobertura global, i a més amb els smartphones i tablets les possibilitats es multipliquen.
Des de la nostra productora Onvideo intentem no només mostrar les bondats de tenir vídeos d’empresa sinó que orientem sobre algunes condicions que haurien de complir els vídeos corporatius per assolir l’objectiu previst: apropar l’empresa al client, mostrar la seva infraestructura i capacitats amb persuasió.

Definició
El vídeo corporatiu o d'empresa té com a finalitat l'apropament de l'usuari que per la seva afinitat professional té possibilitats de ser client potencial. En el vídeo es mostren les capacitats tècniques o comercials de l'empresa, proporcionar una imatge de transparència, proximitat i confiança. Òptim per presentacions en fires professionals, visites comercials, o com a primera presa de contacte per qui té expectatives de treballar amb la firma. Aquest tipus de vídeo es complementa amb el vídeo de producte, encaminat a mostrar les capacitats del producte o processos tècnics generalment específics o bé un vídeo audiovisual dirigit a un procés de producció o aplicació.

Recomanacions
1.- No anem a crear un vídeo per mostrar allò que es pot mostrar en un PDF o un full de càlcul plena de números. Una història corporativa, això és el millor, el que més commou, no arribarem a cap profunditat amb xifres corporatives. Això sense oblidar la música, el dissenya, capçaleres i efectes.
2.- Transmetre veritat, tots estem de tornada de vanitats i exageracions. La veritat apropa, inspira confiança, o sigui que ajuda a fer comandes.
3.- Parlem d'explicar una història perquè ens dirigim a una persona; el client o potencial client, és l'únic objectiu, i no la pura satisfacció del nostre equip, ni tan sols del director!
4.- Durada : la justa, el compromís entre transmetre el contingut i mantenir l'atenció- Pensar en una producció curta, com en un visita comercial: que no sobri ni un minut i concertar una segona cita (un segon episodi). En el cas de vídeos per fires professionals, l'únic cas en que podem pensar durades de màxim 10 minuts (millor 5) cal dividir en capítols curts, nou missatge o concepte amb el corresponent canvi de ritme i música.
5.- Si bé tots coneixem freelances amb una càmera de prou qualitat, és bàsic posar-se en mans d'una bona productora, amb equip i recursos propis, i experiència, no es tracta d'un vídeo de concert o d'amics.
6.- El mateix que li diríem a un agent comercial : deixar les xifres i estadístiques, gràfics espectaculars incomprensibles. Arribar a transmetre emoció és crucial, suportat per imatges suggerents i algunes només xifres concretes.
7.- Parlem d'usuaris i potencials clients, però els actuals clients poden contribuir a la credibilitat de la història contada. El testimoni desinteressat d'una persona pot contribuir molt a la imatge.
8.- Alguns instants relativament informals i desenfadats durant un canvi d'enfocamnet o tema. Fins i tot empreses grans i discretes s'ho poden permetre, el complement d'aire humà addicional i fins i tot un punt de seducció a la persuasió necessària a la nostra producció audiovisua.
9.- Amb la incorporació de música, optimista i moderna és possible activar la audiència i catalitzar l'emoció. Aquest impuls positiu contribueix a establir una base de receptivitat i inclús una química en la ment que ajudi a fer arribar i fixar el missatge, com la favorable il•luminació d'un oli.

Conclusió
Volem atreure l'usuari per convertir-lo en potencial client i algun dia en client. Oferir una imatge propera, honesta, convincent i anticipant-nos a la competència !

En Onvídeo tot això ho sabem, i no només per vídeos d'empresa B2B , i li podem oferir en el seu proper projecte de vídeo corporatiu.