"Volem fer un vídeo per tenir-lo penjat Youtube”

youtube.jpg"Volem tenir presència a Youtube" "Necessiem produir un vídeo per penjar-lo a Youtube"

 Aquestes són expressions d’alguns clients que arriben a la nostra productora de vídeo de Barcelona. No estem segurs de quin és lel sentit que donen a la frase, però volem aclarir aquí què significa disposar de vídeo d’empresa pujat a Youtube i les consequències (sempre positives) que això té.

Youtube no és més que un servidor de vídeos que ha esdevingut xarxa social des del moment que els usuaris poden compartir, expressar opinions, subscripcions  etc en referècia al contingut que allà es pot trobar.

Per una empresa, Youtube representa molt més que un servidor molt pràctic, eficient i popular.  És també una font de tràfic perquè Youtube ara mateix és el segon cercador després de Google. I tenir contingut de vídeo és la manera de tenir-hi presència i visibilitat.

 

El vídeo està sent el contingut més valorat en el màrqueting online, el màrketing d'atracció. El vídeo corporatiu és la millor manera de mostrar una marca i contribueix a generar sensació de proximitat i confiança cap a l'empresa, especialment si hi apareixen persones. La presència i la veu humana són claus per a aquests objectius de confiança, que permeten situar la marca uns punts per sobre de la competència.

El vídeo és un contingut molt ben tractat per Google, especialment des que aquest cercador va adquirir YouTube, i d'aquí la importància en el posicionament SEO d'aquest tipus de contingut que aporta presència i un posicionament addicional de l'empresa a la xarxa: més visites, més clients potencials ....més negoci. 

Però a més el vídeo és el contingut més dens comparat amb el text equivalent, més fàcil de compartir i de recordar. I sobretot, capaç de generar una EMOCIÓ associada a la marca, que el faci més impactant i fàcil de recordar. Per a això el text del vídeo, escrit o locució, es reforça amb música i efectes visuals.

Les marques amb voluntat de presència online estan fent un gran esforç enerant continguts audiovisuals. Els seus principals objectius són:
- Arribar a la gran audiència potencial, al llarg de l’any el 80% dels usuaris han vist algun vídeo, i Youtube es situa com el segon cercador després de Google.
- El contingut audiovisual és el més dens de tots, moltíssima més informació que el text llegit en el mateix temps, i amb més probabilitats de despertar emoció.

- Assolir una major repercussió del missatge, el vídeo es recorda millor, els usuaris se senten més motivats a seguir veient més sobre el producte o servei.
- El vídeo resuta molt fàcil de compartir
- Els smartphones i tablets resulten ideals per visionar vídeos, estan augmentant contínuamnet, i el seu ús és en tot lloc i en tot moment . El vídeo treballarà per nosaltres 24/7 i amb abast global. S’espera que aquest any el número de smartphones superi ja el de PC.

 

Què fan les empreses al respecte ?
L’objectiu principal de la majoria de marques és vendre, però això passa per oferir a l’usuari continguts interesants i útils sobre la seva oferta, una manera de crear audiència i de convertir els usuaris en potencials clients. I a l’hora de generar una imatge de prestigi, i experiència per part de l’empresa. Estar present en el moment de decisió de compra és crucial per acabar de fer la conversió i això ho fa el vídeo.
Ara mateix el 45% de les empreses del nostre país ja tenen prevista la incorporació a la seva estratègia de marketing de continguts al menys un vídeo, i aquest percentatge és superior en el cas dels Social Media amb la creació, a més, de webinars i webcasts.


Existeixen diversos canals per situar el contingut vídeo en la xarxa:
-En servidors de vídeo com Youtube, Vimeo, Daylimotion i altres. Creació d'un canal corporatiui propi.
-Insertat en la propi site
-Incorporat al e-mail marketing i newsletters
-A través de xarxes socials

 

ONVIDEO això ho sabem i per això li oferim el nostre assessorament en el seu pròxim projecte de vídeo en línia. Totes les ofertes de productes o serveis poden ser presentades mitjançant vídeo i amb un retorn que compensa el seus costos!

Preguntes que cal fer-se en crear el canal de YouTube d'empresa

 

El vídeo online, clau en les estratègies de continguts

 

Rendiment del vídeo a YouTube, com fer-ne el seguimentRendiment del vídeo a YouTube

On estem

ONVIDEO - LocalizaciónOnvideo producció audiovisual
General Alvarez de Castro, 8 local 1
Ciutat Vella
08003 Barcelona

Tels. 936 798 759 - 651 922 177
onvideo@onvideo.es