Imprimir aquesta pàgina

5 maneres de garantir l’èxit d’un video corporatiu

càmeraVostè ha encarregat la producció d'un vídeo per la seva empresa?. Aquest és un excel•lent començament!

 

El vídeo pot ser una manera molt eficaç per fer entendre el que la seva empresa està venent o els serveis que ofereix ... sempre que el vídeo estigui ben fet, sigui convincent i tingui sentit.

Algunes persones ens diuen que tenen por dels vídeos perquè costen massa, i igual que amb moltes activitats de màrqueting, és difícil mesurar el ROI. Tots hem sentit parlar dels vídeos que costen un ull de la cara i van acabar penjats a YouTube amb només unes poques visualitzacions. Mirarem que això de cap manera sigui així per la seva marca.

Aquests cinc principis garanteixen un vídeo "perfecte".
1: Definir el que li agrada a l'empresari
Si vostè està projectant fer una taula de menjador, ¿aniria a un fuster sense tenir idea del quin estil dels mobles li agrada? Li demanem al fuster 'només el que creu que sigui correcte' i després es preguntarem per què la taula no té res a veure amb el que s’imaginava?

En canvi, mirant un munt de diferents taules de menjador, s’obtindran una munt d'imatges de referència, i cal tenir una conversa amb el fuster sobre com s'utilitzarà la taula i quin és l’estil de la resta de la seva casa. Fusters i productors de vídeo són com els artesans: vídeos i imatges que es poden oferir com a material de referència, i aixó deixarà més clara la idea del productor sobre el que està tractant d'aconseguir i més satisfet estarà amb el resultat final.
* Consell: Observi una gran quantitat de vídeos de treballs fets similars al que vol aconseguir.
* Consell: Reunir material de referència de vídeos i altres imatges que agraden (i per contra, no dubti en incloure-hi també exemples del que no es vol).
2: Contractar el productor adequat
Això pot semblar obvi, però una gran quantitat de vídeos són simplement fets per la gent equivocada. Per continuar amb la metàfora de l’artesà, cal no contractar un treballador del metall per fer una taula de menjador de fusta. De vídeos n’hi ha de molts estils i tècniques, de manera que necessita que coincideixi el productor de vídeo amb el resultat desitjat.
Consell 1: A la recerca per a 'showreel' i l'estil que desitgi, per exemple, "animació". Quan trobi algun de treball que li agradi, seguir endavant i posar-se en contacte amb aquesta empresa per veure si estan disponibles.
Consell 2: Llevat que tingui la intenció de protagonitzar la pel•lícula vostè, el seu realitzador no cal que estigui a la mateixa localitat que vostè!
3: Establir un guió clar i precís
Mai podrem emfatitzar això prou. El treball dedicat en crear un guió precís sempre és una bona inversió i acaba reduint temps, costos i maldecaps. La majoria de les persones que no estan conformes amb el seu vídeo no van articular clarament el que volien, o no van confirmar prou que el seu esquema fos plenament comprès. Ha de ser molt clar amb el que el vídeo està tractant d'aconseguir.
Exemples: "explicar la característica principal del nostre producte"
" mostrar el nostre meravellós servei al client mitjançant la demostració de l'amabilitat del nostre personal "
“Mostrar el llarg trajecte de la nostra empresa i la garantia que oferim”
" Mostrar com som millors que els nostres competidors".
Un bon vídeo ha de tenir UN sol missatge ben clar. No es preocupi, és cosa del productor arribar a COM fer per assolir els seus objectius.

* Punt Clau: Definir un ÚNIC missatge, esbossar l'aspecte o com a vostè li agradaria, establir un to, un estil que desitja que el resulti vídeo (divertit, sincer, emotiu) i justificant el perquè, de manera que el productor pugui prendre decisions sobre COM fer el video.
4: Establir un esquema de treball amb fites clares
Més d'un projecte de vídeo ha descarrilat a causa de la falta d'horaris i expectatives clares. Fixi una data d'inici del projecte, dates de revisió de treballs en curs i la data per al lliurament final. Cal declarar explícitament i acordar el que s'espera en cada pas, i també amb els requisits tècnics.
Heus aquí un exemple.
• juny 1: Comença la producció.
• 14 de juny, 15:00: fer de vídeo per lliurar el treball en curs com un vídeo en línia de baixa resolució. El vídeo ha de ser en tota la seva longitud, en estat brut, amb tots els elements per aplicar-hi timing, la locució i la música.
• 16 de juny, de 9: Trobada amb el client per a proporcionar informació sobre el to, l'estil, els temps i la força del missatge.
• 20 de juny, 15:00: fer el vídeo per lliurar una versió beta com un vídeo a Internet en alta definició. El vídeo ha d’estar concretat en el missatge, l'estil, el to i l'àudio.
• 21 de juny, 17:00: Reunió amb client per proporcionar retroalimentació menor al voltant de fonts, colors, petits fragments de temps.
• 25 de juny, 15:00: El productor de vídeo lliura un arxiu final com vídeo d'alta resolució en HD. El vídeo ha d’estar el 100% complet. Esperar l'aprovació, o una llista de correccions a rectificar per a la seva aprovació.
• 28 de juny, 15:00. Lliurar arxiu d'alta resolució per a la seva distribució i / publicació. Esperar vistiplau final.
* Consell: Ser molt clar entre tots sobre el que s'espera assolir en cada etapa.

5: Comunicació clara sobre el progrés del vídeo
Una cosa que li farà perdre temps i acabar amb un vídeo insatisfactori és una falta de comunicació. Si no s'entén una decisió que el seu productor de vídeo ha pres, o entén com incorrecta la direcció que ha agafat, cal parlar-ne immediatament! No convé arribar a una etapa del treball que només necessitaria ajustos menors qüestionant premisses del vídeo. Aviat es poden donar dues situacions: "ara cal més diners" o "ja és massa massa tard". Amb una agenda detallada i compartida, serà molt clar quin nivell de retroalimentació que s'espera en cada moment. I no us oblideu de lloar una feina ben feta: recordeu que els creadors de vídeo estan posant els seus cors en la creació per a vostè. Feliciti treball fantàstic, i el treball serà encara millor!
* Consell: Una bona comunicació és clau; quan s’ha fixat els temps per comunicar-se i les dues parts estan obertes i són honestes, la màgia succeeix.
El més important és gaudir-ne un mateix, el vídeo és un mitjà divertit, o al menys entretingut, així que cal proporcionar a la gent una bona estona! Quan s'acaba el vídeo segur de tenir un pla proactiu per aconseguir estar al front del seu públic.