Imprimir aquesta pàgina

Crear un vídeo corporatiu. Contractar els serveis professionals d'una productora audiovisual o fe-ho un mateix?

Productora audiovisualLa tecnologia actual ens brinda unes grans possibilitats per treballar fàcilment en moltes coses, i sembla que la producció audiovisual pròpia d'un vídeo corporatiu ha de ser una cosa bastant fàcil. Al cap i a la fi gairebé tots nosaltres a la butxaca un dispositiu amb una càmera de vídeo i un micro, i disposem d'un grapat d'aplicacions d'edició de vídeo i àudio. Fins i tot el mateix Youtube ens ofereix unes eines molt interessants en el moment de pujar el nostre vídeo a la xarxa. Però la realitat no és ben bé així ....


El fet de tenir accés a aquestes eines no implica que un vídeo amateur o d'aficionat acabi per tenir les mateixes habilitats creatives a l'hora d'atreure i involucrar als usuaris que vegin el vídeo quan es tracta de promoure la marca o generar vendes de la millor manera possible.
Llevat que per alguna estranya raó algú de la nostra empresa tingui un ampli coneixement i una certa experiència en la creació audiovisual, qui escriurà el text? El guió és la base primordial del missatge a emetre, de l'èxit de captar i retenir l'audiència així com aconseguir resposta a la "call to action". I si parlem dels elements que componen la creativitat de vídeo? ¿Imatges suggerents, gràfics, filmacions o alguna animació bàsica, estaran a l'abast ?, generalment no és així. En un servei professional de producció aquests elements estan inclosos per al client. ¿I si el vídeo necessita d'una veu d'un locutor o presentador ?. Sovint el so de molts vídeos és de qualitat dolenta, no cal ser un expert, senzillament es fa desagradable, escoltar segons que àudios captats amb el micro de cambra i en un entorn desfavorable ... I desenganyem-nos, no tots valem per parlar davant d'una càmera, ni som experimentats en la lectura d'un text per fer-ho de forma persuasiva com per tancar un tracte. I si és en un segon idioma, més difícil. Els estudis de producció disposen d'un ventall de professionals i de registres diferents, sempre amb un àudio acurat, i no n'hi ha prou amb un bon micro!
Mentre el videomarketing segueix creixent, hi ha diversos factors a tenir en compte quan ens plantegem contractar un professional de la producció audiovisual que diferencia d'un treball amateur, i aquí alguns factors clau:
Cal pensar en la seva audiència: encara que es faci així, cal estar segur que l'audiència és el punt d'atenció principal a tenir cura. És a dir, cal pensar què és el que aquesta necessita o busca abans que el que volem dir nosaltres. L'audiència és la que està patrocinant o en tot cas hi és de forma voluntària buscant alguna cosa.
Pensar en el contingut: el primer objectiu és captar l'atenció dels usuaris, cosa que no tots saben fer. S'haurà de treballar el contingut del vídeo posant atenció en la comprensió i claredat del missatge. Recordem aquí les tres E de Excite, Engage, Educate.
Pensar en la qualitat: un vídeo amb un guió ben treballat i consistent i amb una alta qualitat audiovisual pot resultar un vídeo molt rendible per a la web de l'empresa. Al cap ia la fi representa la imatge de la marca, i amb un iPhone no és probable tenir el mateix nivell de qualitat que el que s'espera d'una productora professional.
És clar que llegint aquest article nostre es pot pensar que és esbiaixat.... Però si bé resulta temptador produir el mateix vídeo amb els recursos propis a nivell amateur, algunes coses (especialment orientades al màrqueting) és millor deixar-les en mans de professionals.

A OnVideo sabem d'això i podem oferir la solució més adequada per a la seva vídeo en línia adaptat al seu producte, les seves necessitats i el seu pressupost. Confiï en nosaltres. Algunes solucions vídeo per empresa.