Imprimir aquesta pàgina

Producció vídeo per empresa, primers passos.

Presentació vídeo

El vídeo està sent adoptat cada dia més per les empreses i no només en l’entorn B2C sinó també B2B. Hi ha moltes marques que ara mateix projecten incorporar contingut audiovisual a la seva pàgina corporativa, blog o en ocasió d'una campanya concreta, sense saber ben bé el procés a seguir.
Existeixen uns passos comuns en la producció de vídeo d’empresa amb independència del producte ofertat, entorn o pressupost.

 

Primer que tot la gran pregunta: PER QUÈ? N’hi pot haver moltes de raons que porten a disposar d’un vídeo d’empresa: donar una imatge adequada de l’empresa, tenir un material per presentacions o fires, donar suport a una campanya de marketing offline…
Objectiu del vídeo, aquest pot ser el mateix que la pregunta anterior però potser no. Cal marcar-se un sol objectiu per cada vídeo a produir, un únic missatge i aquest pot ser per exemple:
-Augmentar la consciència de marca
-Educar a fons sobre nuestra oferta
-Mostrar les bondats del nostre producte per esvair-ne dubtes?
Públic objectiu A qui dirigim el nostre vídeo? Com més precisa sigui la resposta millor, per tal de poder definir millor l’estil del missatge, el seu to i també la durada.
Actius disponibles Sovint a l’empresa es disposa d’actius molt útils, com ara fotografies de qualitat, algun dels treballadors o executius que resulta carismàtic davant la càmera, una esplèndida oficina o una seu corporativa amb personalitat. Serà bo comptar amb elements així en la produció, i si es fa amb mesura poden estalviar-nos molt temps i diners.
Pressupost. Si l’objectiu és una producció audiovisual interessant i fresca caldrà repartir el pressupost entre filmació d’alta qualitat de vídeo, gràfics professionals, música, gravació de veu en off etc. Si el pressupost no és gaire gran caldrà recórrer a petites productores locals interessades en millorar eltReel propi, però que disposin a l’hora d’equip per no haver d’externalitzar tasques. Proposar un paquet de feina amb futures produccions pot resultat atractiu.
Programa. Un cop triada la productora audiovisual ja es pot elaborar el guió i el pla de treball del projecte.
Missatge. Aquest és la part més important, cal pensar en emetre el missatge correcte, sobretor sense caure en voler dir massa o que resulti massa larg. Cal tallar amb valentia tot allò que pot resultar supelflu, reincident o que distreguin l’atenció de l’usuari.
Creativitat. Un cop tenim el què s’ha de dir cal anar al "Com", en aquesta etapa es defineix l’estil visual i d’àudio òptim per tal de fer arribar el missatge a les persones adequades i pel camí correcte. Compleix això amb els objectius, pressupost, públic, missatge i calendari? Si no és així cal fer un nou esquema de treball.
Reunions entre les parts per comentar els elements del projecte i fer una llista d’aprovació, però sempre reunions limitades i programades, o poden resultar contraproduents.
Llum verda! Un cop definits tots aquests punts: endavant amb el projecte. La dedicació invertida en el guió i preparació pot resultar ingrata però estalvia maldecaps, temps i diners, de manera que esdevé un element crucial.
Onvideo produccions vídeo en  sabem d'aquestes coses i podem oferir a la seva empresa la solució audiovisual òptima a les seves necessitas, producte, missatge i pressupost.
Consultin's