Imprimir aquesta pàgina

Rendiment del vídeo a YouTube, com fer-ne el seguiment

Analitica Youtube

En aquest article s'analitza com realitzar el seguiment del rendiment dels seus vídeos pujats a YouTube.

 

Carregar un vídeo a YouTube és només el començament d'un procés que ha de ser continu. Cal mesurar l'efectivitat de cadascun dels seus vídeos per aprendre com es pot millorar en el proper vídeo.

YouTube ofereix la seva pròpia eina de seguiment per mesurar el rendiment analitzant els indicadors clau per a tots els vídeos del seu lloc. YouTube Analytics posa alguns dels indicadors més importants a la dreta de la pàgina de visualització de vídeo. Una analítca més detallada es presenta en fer clic al botó Analytics sota de cada vídeo.

Aquí hi ha cinc coses que vostè voldrà fer per portar a terme el seguiment del rendiment dels vídeos que es publiqui a la pàgina de YouTube de la seva empresa:

1.  Seguiment de les vistes
La primera mesura que ens interessarà, és la mètrica més bàsica: quantes persones han vist el vídeo en un període determinat de temps?  Però YouTube també li permet analitzar la composició demogràfica d'aquestes visualitzacions,  punts de vista per sexe, edat i ubicació.

Quantes visualitacions són un bon número? Depèn de les seves expectatives. Si el vídeo té un milió de visites durant una nit, això és el signe d'un vídeo viral. Però no tots el negocis necessiten una audiència tan enorme. Per a certs tipus de vídeos i d’empreses, un total de 100 visualitzacions pot resulta bo, sempre que siguin del seu públic objectiu. Vostè ha de jutjar el compliment en funció dels seus propis paràmetres, i amb unes expectatives realistes.

2. Seguiment de les fonts de trànsit.
Es poden promocionar més eficaçment els seus vídeos si vostè sap d’on vénen els espectadors. Poden ser enllaçats des d'altres vídeos, buscats al lloc YouTube o connectant a través d'una altra font.

Per exemple, si vostè troba que la majoria dels espectadors descobreixen un vídeo buscant a YouTube, vostè ja sap que necessita optimitzar futures vídeos per a la recerca.YouTube Analytics pot ajudar a mostrar les paraules clau que s'han buscat, així pot incloure les que resulten més populars en les descripcions dels vídeos posteriors.

També pot utilitzar mètriques de les fonts de trànsit per determinar per què un determinat vídeo no funciona bé. Mira com ho van fer els espectadors - o més important, no es pot trobar el vídeo. Si, per exemple, un vídeo no va bé a través de cerca, llavors vostè sap que ha de prestar més atenció a les paraules clau en les futures descripcions de vídeo.

3. Seguiment de la implicació.
Simplement visionar un vídeo no és suficient. Volem que els espectadors participin d'ell, comentar-lo, parlar-ne i compartir-lo amb amics.

Per ajudar a supervisar laimplicació, YouTube ofereix una sèrie de diferents informes. Pot fer un seguiment de quantes persones es subscriguin al seu canal de YouTube, quants gustos i disgustos (polse amunt o avall) va rebre un vídeo, quantes persones han donat una etiqueta de "favorit", el nombre d'observacions rebudes al respecte i quantes vegades s'ha compartit a Facebook , Twitter i Google+.

Com més gran és el nivell d'implicació amb el seu vídeo, vostè està més ben connectat amb els seus clients i major promoció del del boca orella que es pot oferir.

4. Seguiment de retenció d'audiència.
Només perquè algú comença un vídeo, no vol dir que ell o ella vagi  a veure tot el vídeo fins al final. La retenció de l'audiència és una mesura important que mostra quant temps, de mitjana, els espectadors veuen cada vídeo, i quan hi perden l’interès i desconnecten.

La mètrica de retenció d’audiència de YouTube li permet veure l'audiència segon a segon. És una eina útil per afinar els seus vídeos i quines productcions són les que suposen una aportació de principi a fi.

Si trobeu que la majoria dels espectadors estan veient només els primers moments de la seva vídeo, vostè sap que no els està “eganxant”. Si un gran percentatge dels espectadors va deixar de veure en un moment posterior en el vídeo, es pot tractar de determinar el que els ha avorrit en aquest moment.

5. Seguiment de conversions.
YouTube Analytics no pot ajudar gaire aquí. Vostè haurà d'examinar el nombre de conversions de vídeo generat en el seu propi lloc web vinculat .

La mètrica de conversió, per descomptat, depèn de quin tipus de resposta es desitja. És el vídeo dissenyat per generar vendes, o està destinat a dirigir el trànsit al seu lloc web? Si l'esperança d'augmentar els ingressos, només hauria de mesurar la quantitat de vendes que va fer que els espectadors de vídeo que es vinculen al seu lloc. Vostè pot trobar que un vídeo amb una relativament petita audiència realment ofereix una major taxa de conversió, i això és un veritable èxit.

 

+INFO Elements que determinen el posicionament dels vídeos a YuouTube