Vídeos d'empresa a Youtube. Alguns errors comuns

YouTube (Instagram) per a PIMES: alguns errors comuns

1) Aspirar només a un número de visites altVideos en YouTube

Encara  que algunes firmes esperen amb YouTube arribar a milers de visites, aquest no és un paràmetre que mesuri l’èxit. És la participació el que compta, el temps invertit en la visualització del vídeo i sobretot si s’ha compartit a les xarxes socials. Considerar només les visites correspon a un concepte antiquat de marketing.
Importa generar comentaris, converses i comparticions. Això sí que mesura la penetració i efecte del vídeo.

I uns errors més....

2) Pensar en petit

Cal ser realista, però no per ser una petita empresa no podem aspirar a una certa viralitat d’una producció audiovisual: No cal ser CocaCola o Audi per tenir un cert èxit en la difusió social. Són moltes les empreses petites que amb pressupostos petits han assolit una gran repercussió dels seus vídeos.
3) Cap estratègia? Per qué ?

Una trampa freqüent en la estratègia de publicació de vídeo és no tenir cap estratègia. Cal una planificació per qualsevol contingut. I per assegurar que la seva empresa arribarà a promocionar-se i difondre’s és bàsic des del principi tenir un objectiu final que adapti els conceptes creatius i els sistemes de distribució dels vídeos. Per bo que sigui el contingut cal tenir present el perquè està a YouYube i què se’n vol treure: vídeomarketing o estratègia de difusió apropiada. Pujar un vídeo a YouTube i immediatament promocionar-lo, començant pels amics i seguir en les xarxes socials.

4) Jugar-s’ho tot a YouTube

Si bé YouTube és clarament la més gran de les plataformes, no és l’única. Com ara Vimeo, que està enfocadaa creatius del món audiovisual i té prestigi i credibilitat. Per aconseguir la difusió boca-orella caldrà mirar més enllà de YouTube o Instagram.

5) Veure què fa la competència i fer una cosa semblant
L’originalitat és important. No deixar-se portar per la tendència i ser un mateix. O altrament ens trobarem entre la massa, una agulla en un paller. O pitjor, un bri de palla en un paller!. Per destacar amb vídeo cal originalitat, alguna cosa que el faci destacar, tant si és el contingut, la forma o millor les dues coses.

6) Deixar de fer alguna cosa pels comentaris que pot generar…

És el contingut el que interessa !. I no és qüestió d’aparèixer de forma fortuïta de tant en tant. S’ha de tenir un full de ruta, una producció planificada sense esperar resultats immediats, ni tan sols a curt termini. Focalitzar el treball amb mètode i amb vistes al llarg termini.

7) A tothom li agraden els publireportatges…
Una estratègia errònia, basada en pensar que la gent va a YouTube a buscar anuncis comercials, malgrat alguns resultin enginyosos i entretinguts. Això és l’excepció. Si anem a fer un anunci l’hem de tractar com el que és i assegurarem la seva visualització pagant a col·laboradors perquè el distribueixin. Però si volem una presència en la cerca de Google i que aportin un valor a l’usuari, val més pensar en una sèrie de vídeos que mostrin la nostra experiència en un determinat tema i que sigui la resposta  a qüestions que el públic objectiu pot plantejar: com puc fer?…com es resol?...qui em pot ajudar?...

8) El fill únic
Un altre error que es veu sovint és la creació de vídeos d’un a un : el vídeo únic. Algunes marques produeixen un vídeo per explicar la seva oferta i arriben  un gran número de visites al web o al canal YouTube però passa el temps i tot torna a ser com abans. Cal anar a un bon ROI i un tràfic sostingut o a l’alça, amb participació d’usuaris que es consolidi en una comunitat receptiva dels vídeos que es vagin produint. Vídeos recurrents, coherents i amb la personalitat de la marca. Treballar així significa també un estalvi de cost i temps en la producció creativa si els vídeos es planifiquen com un conjunt.

9)Tenir expectatives poc realistes

Pengem el vídeo a Youtube i ja vindran les visites ? Les estadístiques ens diuen que cada mes es veuen 4 milions d’hores de vídeo. És molt, però cada minut es carreguen 75 hores de vídeo ¡. Aquí està la “trampa”. Quan pugem un vídeo no podem esperar per aquest fet aïllat milers de visites, perquè el nostre vídeo queda perdut entre una immensitat. Cal mantenir unes espectatives realistes sobre les visites al nostre vídeo, i com que les possibilitats de que esdevingui viral són realment remotes, caldrà sembrar i tenir una estratègia de promoció. Fins i tot la majoria de vídeos que han acabat virals han rebut una “empenta” inicial sovint amb campanyes offline i notables inversions prèvies.
Cal fer treball de camp i promoure el vídeo dins i fora de YouTube. Els resultats en posicionament i presència online estan assegurats.

 

I alguns consells més

-Disposar de canal corporatiu propi a Youtube

-No allargar gens la durada del vídeo, a Internet tots ens comportem impaciens i volàtils

-Produir els vídeos en petites sèries coherents i degudament organitzats

-No oblidar els hipervincles en el quadre de descripció apuntant a on més convingui del nostra site

-Call to action al final de cada vídeo

-Una descripció adequada que permetra trobar el vídeo junt amb les paraules clau precises

-Tot el que es publiqui ha de representar la personalitat de la marca i inspirar algun tipus de reacció a l’usuari.

On estem

ONVIDEO - LocalizaciónOnvideo producció audiovisual
General Alvarez de Castro, 8 local 1
Ciutat Vella
08003 Barcelona

Tels. 936 798 759 - 651 922 177
onvideo@onvideo.es